Home » Uncategorized » Udskiftning af din bils tandrem – hvorfor er det vigtigt?

Udskiftning af din bils tandrem – hvorfor er det vigtigt?

Komplikationer med din bils tandrem opstår som regel uden varsel. Der er ingen tegn på synlige forestående skader, som eksempelvis unormal støj eller lækager, der kan hjælpe dig eller advare dig om, at det er ved at være tid til en udskiftning af din tandrem. Hvis din bil eksempelvis pludselig dør ud under kørslen og nægter at genstarte, er det med stor sandsynlighed, at din tandrem er beskadiget, og at der derfor er behov for en professionel udskiftning af din tandrem.

Hvad er en tandrem?

De fleste bilejere nyder fordelen ved at have en bil. Det eneste negative der kan siges ved at være bilejer, er den nødvendige og regelmæssige vedligeholdelse af for, at den kan holde sig i længere tid. Din bils tandrem er bl.a. et af de mest væsentligste dele, da den fungerer som en kobling mellem krumtapakslen og knastakslen. Tandremmen styrer både åbning og lukning af ventiler i motoren på din bil – og hvis den pludselig beskadiges, vil din bil ikke længere køre helt så problemfrit eller sikkert, som den bør.

tandrem på bilen

Hvorfor skal man udskifte sin tandrem?

Med en regelmæssig udskiftning af din tandrem kan du holde din bil ved lige. I modsat fald vil en ødelagt tandrem føre til sammenstød eller kollision med andre bildele såsom ventiler, topstykke, cylindervægge og stempler. Tandremmen er skabt til at forhindre en sådan hændelse i at ske. Den synkroniserer mekanismen af din bils motor hver gang, at din bil er i bevægelse. En tandrem hviler på to krumtapaksler, og det er derfor vigtigt, at disse også er i orden. Remskiverne er installerede sådan, at de griber ind i hinanden for at forhindre, at tandremmen ikke glider væk eller omkring remskiverne. Disse er alle almindeligt bevarede bevægelser, der hjælper din bil med fremdriften.

Fordi en tandrem er fremstillet af gummi, udsættes det ofte for strækning og meget varme. Idet varmen trænger ind i bæltet eller remmen, vil den strækkes og forværres, og ødelægge tænderne på remmen. Hvis disse tænder ikke er der til at sikre tandremmen, vil et sammenstød af andre bildele være muligt. Men for at forhindre dette er det derfor nødvendigt med regelmæssige check-ups, serviceopsyn og udskiftning af din tandrem hos en certificeret autoværksted i Ballerup, eller hvorend du befinder dig.

Forebyggelse er altid bedre end reperation, da dette vil mindske omkostningerne til din bils reparationer og vedligeholdelse på længere sigt.

 

K2 Biler‎
Ledøjetoften 20
2765 Smørum, Danmark
Tlf: 45 26 70 09 84


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *