Home » vvs » Montering af toilet – må man det selv?

Montering af toilet – må man det selv?

Er du ved at få lavet et badeværelse fra bunden af, eller trænger dit gamle toilet blot til en udskiftning? Uanset hvad kommer spørgsmålet om monteringen af toilettet. Må man egentligt godt selv give sig i kast med det? Det korte svar er, ja det må du godt. Men inden da, er der flere overvejelser der skal gøres.

Hvilke udfordringer følger med monteringen?

Ved montering af toilet er der flere udfordringer, som man skal overveje, om er værd selv at gå i gang med at løse. Her er nogle eksempler på disse udfordringer.

For det første skal man sikre sig, at der er en stopventil, således at man kan lukke for vandet under monteringen af toilettet. Dette er vigtigt, da man jo helst vil undgå, at vandet pludselig er ud over det hele, hvilket blot skaber flere problemer. Har man ikke en stopventil, er det nødvendigt at hyre en VVS-installatør til opgaven.

For det andet afhænger det også af ens evner til f.eks. at bedømme om et hængende toilet kan monteres på den valgte væg. Hvis det monteres uden tanke for dette, kan du risikere, at dit toilet falder ned. Og hvad med værktøjet? Har man ikke værktøj i forvejen, skal dette købes til opgaven. Her kræver det samtidig, at man ved præcis, hvilket værktøj der skal bruges. Der skal bruges specialværktøjer til at montere den nye kumme, f.eks. specielle skruer og bøsninger. Ligeledes kræver det, at man ved hvordan man sikkert arbejder med værktøjet – det ville være ærgerligt at komme til skade. Du kan være sikker på, at VVS-installatøren har de rette værktøjer.

Hvad med det gamle toilet? Det skal du skille dig af med, men det kan også være svært at vide, hvad man skal gøre med det. Hos flere VVS-virksomheder tilbyder de både levering, montering, installation og bortkørsel af det gamle toilet.

Valg af VVS-installatør

Det er nemt at finde en lokal og erfaren virksomhed som kan hjælpe dig med monteringen. Bor man f.eks. i Københavnsområdet, kan man sagtens finde eksperter i VVS på Frederiksberg, som står klar med den rigtige løsning til dig. Du er interesseret i et firma, der er en autoriseret gas- og vandmester, da opgaven kræver en professionel og kvalitetssikret løsning.

Du må altså godt selv montere dit nye toilet, men vil du være sikker på en korrekt montering, skal du vælge en erfaren håndværker. Samtidig giver VVS-manden kunden råd og vejledning, og varetager indkøb af toilet og værktøj, samt fragt og montering. Dette er både nemt, og kan spare dig penge i fremtiden.

Valdemar Petersens eftf.

Kong Georgs vej 23

2000 Frederiksberg

38 34 10 23


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *