Home » 2015 » April

Monthly Archives: April 2015

Elektrikere – hvad kan de egentlig hjælpe mig med?

Til trods for at de fleste ved, at man kan uddanne sig til elektriker eller kender nogen, som har taget uddannelsen, er det de færreste der ved, hvad en elektriker rent faktisk laver til daglig. I samarbejde med det populære elektrikerfirma GSR Teknik ApS fra København, vil vi derfor forklare lidt mere om, hvad det vil sige at være elektriker, samt forklare hvorfor man altid bør hyre en professionel elektriker.

el-installatør

Hvad laver en elektriker?
Kort fortalt varetager en elektriker opgaver, der har noget med elektricitet at gøre. På elektrikeruddannelse lærer man eksempelvis at reprare samt installerede store og små elektriske anlæg. Som elektriker kan du desuden vælge at specialisere dig inden for el-montering, installationsteknik, bygningsautomatik m.m.
I praksis kan en uddannet elektriker varetage opgaver, som eksempelvis drejer sig om tjek af el-installationer eller installation af ledninger. Derudover kan en elektriker også stå for oprettelse samt vedligeholdelse af sikringer og stikkontakter, samt agere rådgiver i forbindelse med valg af elektriske løsninger.

 

Hvorfor skal man vælge en elektriker
En af de vigtigste årsager til, at man skal vælge at lade en professionel elektriker stå for alle de elektriske opgaver i ens hjem eller på ens arbejdsplads, skyldes sikkerhedsmæssige årsager. Grundet forkerte el-installationer opstår der hvert år husbrande i Danmark, hvilket kan undgås, hvis man lader en professionel håndtere opgaverne. Modsat dig selv har en elektriker den rigtige uddannelse samt erfaring indenfor faget og ved derfor, hvordan man undgår brandfare. Forsøger man selv at stå for elektriciteten, risikerer man desuden at få elektrisk stød, hvilket ligeledes har stor fare tilknyttet.

 

Vælg den helt rigtige elektriker
Der er således ingen tvivl om, at man altid bør hyre en professionel elektriker frem for selv at begive sig i kast med elektriciteten. Heldigvis findes der mange dygtige elektriker-firmaer rundt om i landet. Det betyder, at hvad end du leder en dygtig elektriker eller el-installatør fra København, fra Jylland eller fra Fyn, vil det ikke være et problem at finde en, som glædeligt vil varetage dine opgaver. Til trods for dette kan det naturligvis stadig være en udfordrende opgave at finde en god og troværdig elektriker, som man har lyst til at invitere ind i ens private hjem. I den forbindelse kan det anbefales, at man spørger sin omgangskreds, om de kender en elektriker, som de har gode erfaringer med.

 

GSR Teknik ApS
Amager Strandvej 124
2300 København S
Tlf.: 92260260